Наші студенти-богемісти пройшли практику в Чехії

Група студентів-богемістів 4 курсу факультету філології нашого університету нещодавно пройшла стажування в Університеті Палацького в м. Оломоуц (Чеська Республіка). Це стало можливим завдяки двосторонній Угоді про співпрацю між нашим та чеським університетами.

У рамках програми студенти-богемісти відвідували пари на факультетах україністики та богемістики. Зокрема, це були заняття з перекладу художнього/спеціалізованого тексту, лексикологія чеської мови, постмодерністичної літератури, усного перекладу спеціалізованої літератури, чеської мови для іноземців. Також вони відвідували і консультаційні заняття. У ході їх проведення наші студенти мали змогу у формі діалогу з викладачем краще підготуватися до семінару.

“Для нас це був неймовірно корисний досвід, адже, окрім безпосереднього контакту з носіями мови, ми мали змогу вдосконалювати свої навички перекладу. Ми почерпнули багато нового у підході до вивчення чеської мови, розширили свої знання з історії та культури Чехії і, звісно, куди ж без нових знайомств”, – поділилися враження учасники стажування.

Окрім навчальної програми наші студенти-богемісти побували, зокрема, на фестивалі ілюстрацій, де мали змогу побачити багато цікавих творчих робіт молодих художників-графістів.