Відкрито персональну виставку Володимира Сандюка

Сьогодні, 15 листопада, в Центрі образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва Прикарпатського національного університету відбулося відкриття персональної виставки під назвою «Наше» відомого митця, доцента кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації Навчально-наукового Інституту мистецтв ПНУ Володимира Сандюка.

Живописні полотна, які експонуються на виставці, автор присвятив темі збереження архітектурних пам’яток, зокрема, дерев’яних церков Карпат створених майстрами Гуцульщини.

“На моїх роботах представлені наші карпатські краєвиди, дерев’яна архітектура, як сакральна, так і побутова. Звичайно, я не оминув стороною таку сторінку, як давній Галич. В основному на творах зображені теми, які зачіпають, так би мовити, болять і їх хочеться відтворювати. Від гірської тематики я не відходжу, оскільки наш регіон був під різними імперіями, але попри це не втратив своєї самобутності і зберігся у всіх своїх надбаннях. Люди, які приїжджають на Прикарпаття з інших країн в першу чергу роблять це для того, щоб надихнутися нашою мистецькою творчістю та відчути усі тонкощі процесу”, – зазначив автор виставки Володимир Сандюк.

Побачити твори Володимира Сандюка та ознайомитися з його новими роботами прийшли ректор університету Ігор Цепенда, колеги-викладачі, студенти та поціновувачі таланту відомого митця.

“Творчість Володимира Сандюка – це щось дивовижне, неоціненне. Це відтворення його внутрішнього світу, бачення кольористики наших Карпат. Ми маємо велике щастя мати таких художників, тому що вони бачать те, чого звична людина не побачить. Велике щастя також мати таких викладачів, які постійно працюють над собою і сьогодні маємо нагоду побачити хронологію творчого злету Володимира Сандюка. Він постійно збагачується творчістю інших видатних художників, але в той же час, завжди залишається собою, зберігає свою самобутність, починаючи від техніки і закінчуючи цією несамовитою палітрою кольорів. Найважливіше є те, що він передає свій досвід, свій талант молодому поколінню – нашим студентам», – підкреслив у вітальному слові ректор ПНУ Ігор Цепенда.

У межах програми презентаційного заходу з вагомим творчим доробком Володимира Сандюка привітали також колеги-викладачі, відомі художники та студенти.

Зазначимо, Володимир Сандюк, відомий митець, доцент кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації Навчально-наукового Інституту мистецтв ПНУ працює в галузі живопису, декоративно-прикладного мистецтва, книжкової графіки. Активний учасник обласних, всеукраїнських, міжнародних художніх виставок та пленерів. Автор 17-ти персональних виставок. Його твори знаходяться в музеях, приватних колекціях України та зарубіжжя.