Урочистості з нагоди 10-річчя відкриття спеціальності “Міжнародні відносини” та Дня дипломата

22 грудня 2017 року в Актовій залі відбулися святкові заходи, приурочені 10-річчю відкриття в університеті спеціальності “Міжнародні відносини” та Дню працівників дипломатичної служби. У заходах брали участь ректор університету Ігор Цепенда, професорсько-викладацький склад, аспіранти, студенти та працівники факультету історії, політології і міжнародних відносин, випускники та гості. Серед запрошених, зокрема, Надзвичайний і Повноважний Посол України, професор кафедри міжнародних відносин Прикарпатського національного університету (2009-2013 рр.) Степан Волковецький, представники університетів-партнерів – Львівського національного університету імені Івана Франка, Варшавського університету, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Вітальним словом розпочав урочистості ректор університету, доктор політичних наук, професор Ігор Цепенда. Він, передусім, подякував фундаторам школи міжнародників Прикарпатського університету – Надзвичайному і Повноважному Послу Петру Сардачуку, Надзвичайному і Повноважному Посланнику Зіновію Куравському, Надзвичайному і Повноважному Послу Степану Волковецькому, а також випускникам, які сьогодні знаходяться на дипломатичній службі – почесним докторам і професорам університету Надзвичайному і Повноважному Послу Михайлу Бродовичу, Надзвичайному і Повноважному Посланнику Віталію Максименку за їх підтримку та співпрацю на благо розвитку університету. Також ректор відзначив вагомі здобутки викладачів та студентів кафедри міжнародних відносин, їх активну участь у розвитку міжнародної діяльності університету.

З нагоди свята присутніх привітали Надзвичайний і Повноважний Посол України Степан Волковецький, декан факультету історії, політології і міжнародних відносин професор Микола Кугутяк, професор кафедри міжнародних відносин Михайло Нагорняк, професор кафедри міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Сергій Федуняк, доцент кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка Олександр Кучик. У своїх виступах вони відзначили сумлінну науково-педагогічну працю та високий професіоналізм викладачів кафедри, значні наукові досягнення студентів та побажали усім подальшої плідної праці на благо розвитку наукової школи міжнародних відносин.

Традиційним моментом свята було нагородження. Викладачі кафедри міжнародних відносин та студенти були відзначені грамотами університету та Подяками міського голови.

Варто зазначити, що з початку відкриття в 2007 році спеціальності «Міжнародні відносини» відбулося 7 випусків. За цей період дипломи освітніх рівнів «Бакалавр», «Спеціаліст» та «Магістр» отримало більше 300 випускників, близько 20-ти з яких – з відзнакою.

Під час урочистостей ректор університету, професор Ігор Цепенда привітав випускників та з нагоди створення Асоціації випускників спеціальності “Міжнародні відносини” вручив їм сертифікати учасника Асоціації.

Родзинкою свята стало тематичне театралізоване дійство, яке підготували студенти-міжнародники під керівництвом завідувача кафедри іноземних мов і перекладу, доцента Марії Ткачівської.

Також приємним подарунком для присутніх стали пісні українською та англійською мовами у виконанні викладача Програми імені Фулбрайта Софії Фаріон (США).